23948sdkhjf

Sh bygg tar ytterligare Fortum-uppdrag

”En riktig utmaning”, enligt arbetsledare på Sh.
Sh bygg arbetar sedan i höstas med att färdigställa kontrollrummet på Fortum Värmes nya biokraftvärmeverk i Värtan. Sh har i dagarna fått utökat förtroende från Fortum då också elentreprenaden tilldelats Sh.

Hela projektet går ut på att färdigställa det centrala kontrollrummet som ligger 20 meter upp i det nya biokraftvärmeverket.

– Det är en komplicerad entreprenad eftersom vi måste bygga en konstruktion som är avvibrerande i både, golv, väggar och tak. Samtidigt pågår många andra entreprenader runtomkring och därtill råder höga säkerhetskrav, så projektet är en riktig utmaning, säger Hampus Näktergal, som nu gör sin praktik som arbetsledare på Sh, i ett pressmeddelande.

I det nya värmeverket, som beräknas tas i bruk under 2016, bränns biobränsle från bland annat skogsindustrin. Restprodukter anländer på båtar via hamnen och transporteras genom en tunnel och in i brännaren i värmeverket. Från kontrollrummet styr personalen värmeverkets pannor och för att kunna utföra det arbetet krävs en tyst arbetsmiljö.

Entreprenaden kommer att utföras tillsammans med kontrakterade underentreprenörer.
Läs mer om: sh
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125