23948sdkhjf

2015 ett rekordår för träbyggande

Statistik från Svenskt Trä visar på ett svenskt rekordår.
Intresset för att bygga med limträ ökar i Sverige. Statistik från Svenskt Trä visar på ett svenskt försäljningsrekord 2015. En av de främst bidragande orsakerna är en större efterfrågan på miljövänliga lösningar och som det ser ut kommer den stigande försäljningskurvan fortsätta uppåt under 2016. Det skriver Skogsindustrierna i ett pressmeddelande.

En undersökning som Prospector genomfört på uppdrag av Svenskt Trä visar att 59 procent av de i branschen drygt 1 000 som tillfrågats tycker att limträ borde användas i större utsträckning. Många av argumenten för limträ är samma som de för stål och betong – bra bärighet, lång livslängd, brandtåligt samt att det går snabbt att bygga med. I förhållande till sin egen vikt är limträ däremot starkare än både stål och betong, vilket inte alla, enligt pressmeddelandet, känner till.

"Att trä dessutom ger möjlighet att bygga med kraftigt minskad miljöpåverkan är en bidragande orsak till det växande intresset. Med låg energiförbrukning vid tillverkning är limträbalkar ett bra val för miljön jämfört med andra byggmaterial", går det att läsa i texten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094