23948sdkhjf

Ska omvandla välkänd kulturbyggnad till nöjesarena

Veidekke ger "Gamle Port" i Göteborg ny skrud.
Eklandia Fastighets AB har gett Veidekke Bygg Väst i uppdrag att förvandla den välkända kulturbyggnaden ”Gamle Port” i centrala Göteborg till en högkvalitativ kultur- och nöjesarena. Det berättar Veidekke i ett pressmeddelande.

Projektet har en budgeterad kostnad på cirka 63 miljoner kronor och ombyggnationen omfattar en totalrenovering på cirka 3 400 kvm med bland annat grundförstärkning, invändig pålning och ny fasad.

Påbyggnaden består av en ny våning med ett torn, som bland annat ska användas för kontorsverksamhet. Projektet påbörjas i februari 2016 och Göteborgs nya nöjesarena beräknas öppna hösten 2017. Projektet ska genomföras enligt miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad med ambitionen att nå nivå Silver. Arkitekt är White.

– Vi blev otroligt glada när valet av entreprenör föll på oss. Det är med stor ödmjukhet vi tar oss an uppdraget med att totalrenovera en kulturskatt som Gamle Port, säger Stefan Svensson, arbetschef på Veidekke.

Fastigheten med restaurangen Gamle Port uppfördes 1856 för bostäder, affärer och verkstäder. 1918 öppnade den första restaurangen i bottenvåningen. Nu nästan hundra år senare av olika typer av restaurang- och nattklubbsföretagsamhet är det dags för en renovering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078