23948sdkhjf

Pollex signerar stort avtal

VD: "Det är strategiskt mycket viktigt för oss".
Pollex AB i Nödinge utökar resurserna inom tjänsteområdet schaktfri ledningsförnyelse genom att teckna ett avtal med Wavin-koncernen om Compact Pipe – Wavins varumärke för formpassade rör.

Genom avtalet kan Pollex erbjuda formpassade rör för större ledningsdimensioner och fler tryckklasser än tidigare samtidigt som installationslösningarna blir fler och mer flexibla.

Allt fler kommuner väljer schaktfria metoder vid renovering av ledningar då fördelarna är stora jämfört med traditionell schaktning. Störningarna blir mindre för kommuninvånare och näringsidkare, förnyelsen går snabbare, kostnaderna blir i många fall lägre och miljöpåverkan avsevärt mindre.

Utvecklingen mot en allt större användning av schaktfria metoder har lett till att Pollex måste svara upp mot en ökad efterfrågan på fler dimensionsalternativ och större leveranskapacitet när det gäller formpassade rör. Metoden används för renovering av alla typer av ledningar. Genom att dra in det formpassade röret i en äldre ledning får man ett helt nytt fullt strukturellt rör i den ledning som renoveras.

– Det är givetvis glädjande att vi expanderar inom området och avtalet med Wavin är därför strategiskt mycket viktigt för oss, säger Mattias Höglund som är vd i bolaget, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109