23948sdkhjf

Värmländskt bolag tar halvmiljardskontrakt

Bygger skola för tusen barn. Det största kontraktet hittills för bolaget.
ByggDialog har fått i uppdrag av Skolfastigheter i Uppsala att tillsammans bygga Nya Tiundaskolan i stadsdelen Luthagen, Uppsala.

I dagarna tecknades kontrakt för fas två av skolan och i mitten av mars startar produktionen. Projektet omfattar en ny skola, förskola och idrottshall för drygt tusen barn som ska stå klar hösten 2018.

Projektet är en totalentreprenad i samverkansformen partnering med en entreprenadbudget på cirka 450 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över att ha fått det här förtroendet. Vi är ett byggföretag som enbart jobbar med partnering och vi har stor erfarenhet av just skolprojekt, säger Jörgen Sundhäll, vd på ByggDialog.

Det största kontraktet hittills för företaget

Bolaget har för närvarande flera projekt på gång i landet – Skövde, Örebro, Mölndal, Varberg och Karlstad – men projektet i Luthagen är det största kontraktet som bolaget någonsin tagit.

Ligger i framkant vad gäller digitalisering

Projektet utförs i virtuellt byggande och BIM används genom hela projektet. Genom att använda en 3D-modell genom hela processen kvalitetssäkrar man, enligt bolaget, både kalkyler, tidplaner och kommunikationen mellan alla parter i projektet.

– Vi vill ligga i framkant när det gäller digitalsering och BIM är vårt enskilt viktigaste verktyg för kommunikation och dialog i projekt, säger Sundhäll.

Skolan beräknas stå klar till 2018.


Fakta: ByggDialog

ByggDialog är ett byggföretag som enbart arbetar med samverkansformen partnering i byggprojekt.

Företaget bygger främst skolor, sjukhus och industribyggnader men även kommersiella lokaler och bostäder och bolaget har sitt säte i Karlstad, med kontor också i Stockholm och Göteborg.
ByggDialog startade 2007 i Värmland men har idag projekt i hela mellan- och västra Sverige, och 120 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078