23948sdkhjf

Storföretag i strid om campus-bygge

Skanska överklagar Sernekes tilldelning av kontrakt.
För drygt två veckor stod det klart att Serneke Bygg vunnit upphandlingen om att få bygga Mälardalens högskola nya campus i Eskilstuna.

Men nu har Skanska, som också lämnade anbud, överklagat beslutet. Det rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Enligt tidningens uppgifter lade Skanska det lägsta budet i upphandlingen. Men jobbet gick till Serneke, vilket nu Skanska alltså överklagat.

Skanska anser att Mälardalens högskola agerat i strid med lagen om offentlig upphandling, och kräver att upphandlingen ska göras om.

Hävdar orealistisk tidsplan
Skanska menar att tidsplanen för projektet, där högskolans nya campus tas i bruk juni 2018, är orealistiskt. Med motiveringen att byggbolaget reserverat sig mot det planerade inflyttningsdatumet uteslöts Skanska från upphandlingen. Detta menar företaget är fel.

"Skanska har inte lämnat någon reservation överhuvudtaget" skriver bolaget, enligt tidningen, i sin begäran till förvaltningsrätten om överprövning.

Bolaget medger dock att man varnat för en påtaglig risk för förseningar. Skanska menar att planen att färdigställa hela byggnaden i tid är orealistisk. "Varken vi eller någon annan anbudslämnare kommer att kunna garantera uppfyllande av angiven tillträdelsedag", skriver Skanska enligt Eskilstuna-Kuriren.

Enligt tidningen hade Skanska hade i sitt anbud räknat med att få betala vite för fyra månaders förseningar. Detta trots att man i sitt anbud planerat för skiftgång, förlängd arbetstid och semesterarbete.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094