23948sdkhjf

800 nya lägenheter till Partille

Byggbolaget lanserar Partille Port med fyra nya bostadskvarter och två handelskvarter till 2021.
Peab Bostad lanserar Partille Port som är en ny stadsdel i Partille. Fram till 2021 kommer byggbolaget att utveckla cirka 800 lägenheter i området.

Byggandet av de nya lägenheterna i Partille har varit förhållandevis låg de senaste tio åren, med knappt ett hundratal nyproducerade lägenheter. Under senare år har takten ökat något. Med utbudet från Partille Port skruvas takten upp rejält och ligger också i linje med det förväntade behovet i regionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Peab Bostads 800 lägenheter motsvarar en betydande del av all planerad nyproduktion i Partille de närmaste f5-10 åren. Sammanlagt är det fyra bostadskvarter som kommer att byggas och först ut är drygt 200 lägenheter. Redan efter sommaren påbörjas försäljningen och beräknad inflyttning sker under andra kvartalet 2018.


Fakta: Partille Port

Antal lägenheter: ca 800
Produktionstid: 2016-2021
Byggyta: 85 000 m2 bostäder, plus kommersiella lokaler
Antal kvarter: Fyra bostadskvarter och två handelskvarter
Karaktär: Moderna bostadsrätter i varierande storlek med "gröna" innergårdar som naturliga samlingsplatser. Husens bottenvåningar kommer innehålla butikslokaler. Höjden planeras bli 6-8 våningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078