23948sdkhjf

Lettiskt bolag bemöter fackets hot

UPB:s ordförande: "Förvånande att Byggnads publicerar sådan här information om oss"
I förra veckan rapporterade P4 Jönköping om att Gärahovs Byggs lettiska underentreprenör, UPB, anklagas för att ha brutit mot kollektivavtalen i bygget av ett höghus i Jönköping.

Efter att ha granskat förhållandena för de utländska byggarbetarna anser Byggnads att UPB brutit mot det kollektivavtal de skrivit under.

– Lönerna ser inte ut att stämma. De ligger alldeles för lågt enligt våra avtal och de har brutit mot anställningsformerna enligt vårt avtal, sade Stefan Stavander som är ombudsman på Byggnads i Jönköping, i en kommentar till radion.

Nu har UPB:s styrelseordförande Dainis Berzins bemött anklagelserna i en skriftlig kommentar:

"UPB betalar arbetarna enligt lagarna och det kan ses genom de officiella dokument vi tillhandahåller. Vi följer de svenska förordningarna för hälsa och säkerhet, vilket noggrant kontrolleras. UPB har haft verksamhet i Sverige i elva år och vi respekterar landets lagar och förordningar", skriver han och fortsätter:

"Det är förvånande att Byggnads publicerar sådan här information om oss. Vid vår senaste kontakt, i november, överlämnades alla dokument och den information de frågade efter och de har inte i närtid frågat efter något annat. Vi är öppna för en dialog med Byggnads."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141