23948sdkhjf

Säkerhetsutbildning lanseras på engelska

De släpper engelsk säkerhetsutbildning då byggbranschen i dag har ett stort internationellt inslag på arbetsplatserna.
För ett år sedan lanserade Sveriges Byggindustrier den interaktiva säkerhetsutbildningen ensakerarbetsplats.se som hittills genomförts av över 4 000 personer. Nu finns utbildningen även på engelska, vilket förenklar för platsledningen att säkerställa att alla på byggarbetsplatsen har tillgång till samma information och utbildning.

Detta är, enligt ett pressutskick, viktigt eftersom byggbranschen i dag har ett stort internationellt inslag på sina arbetsplatser.

Webbutbildningen, som är gratis, belyser attityder, riskbeteende och trivsel. Den visar olika riskfyllda situationer och hur man undviker dem. Varje avsnitt innehåller frågor som ska besvaras innan man går vidare. Ett test avslutar kursen och den som vill kan skriva ut ett intyg på genomgången utbildning.

– Vi vill med den här webbutbildningen öka medvetenheten och insikten om skaderiskerna på en byggarbetsplats. Och visa på hur lätt det är att undvika riskerna om alla tar ansvar för den gemensamma arbetsmiljön. Vi har en nollvision mot olyckor på byggarbetsplatserna och att nu kunna erbjuda även en engelsk version av säkerhetsutbildningen är ett viktigt steg vidare i vårt förebyggande arbete, säger Ola Månsson, vd på Sveriges Byggindustrier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062