23948sdkhjf

De säljer av produktionen av väggsystem

Försäljningschef: "Produkten passar inte längre in i vårt koncept, därför väljer vi att sälja den.".
Södra har sålt produktionen av väggsystemet SödraSmart till bolaget Smartax AB. Smartax AB tar därmed över tillverkning och försäljning av väggsystemet från och med den 1 mars i år.

Smartax kommer driva vidare och utveckla SödraSmart för att möta marknadens behov.

Väggsystemet utvecklades av Södra i början av 2000-talet väggsystemet som är avsett för ickebärande mellanväggar och kan användas som vägg-, tak- samt golvregel. Systemet är skäddarsytt för att vara enkelt att hantera, kapa och skarva. Väggsystemet limmas ihop av råvara från granstockens sidobrädor, vilket – enligt Södra – gör det formstabilt och spänningsfritt.

– Vi har haft en sortimentsöversyn och produkten passar inte längre in i vårt koncept, därför väljer vi att sälja den. Smartax har visat förmåga och ambition att vidareutveckla produkten på ett bra sätt, därför väljer vi att överlåta produktionen till dem, säger Fredrik Gustavson, försäljningschef för Sverige och Danmark inom Södra Wood.

SödraSmart tillverkas idag hos Bröderna Steens i Långasjö och produktionen kommer att fortgå där och Södra fortsätter som råvaruleverantör.

SödraSmart kommer dock i fortsättningen att säljas under varumärket SmartaxTM.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079