23948sdkhjf

Mall of Scandinavia – en tung belastning för Peab

Vd: "En bristfällig dialog med vår beställare har lett till väsentliga fördyringar".
Projektet Mall of Scandinavia blev väsentligt mycket dyrare vad ursprungskontraktet från hösten 2011 visade. Detta på grund av de stora förändringarna.

Under tiden efter det att köpcentrumet invigdes den 12 november 2015 har en genomgång skett av projektet varefter det har skrivits ner med 800 miljoner kronor. Nedskrivningen kommer att belasta affärsområde Bygg i fjärde kvartalet 2015. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den underliggande verksamheten i Peab genererar enligt bolaget stabila resultat. Den finansiella positionen har stärkts markant under senare år, trots att Mall of Scandinavia belastat såväl nettoskuld som likviditet.

– Projektet har varit extremt utmanande ifrån det att kontraktet tecknades i slutet av 2011. Entreprenadkontraktets utformning, stora förändringar av projektet tillsammans med en bristfällig dialog med vår beställare har lett till väsentliga fördyringar, kommenterar bolagets vd Jesper Göransson, och fortsätter:

– Nedskrivningen som görs är utifrån redovisningsregler och har inget med våra pågående diskussioner med beställaren att göra. Vår finansiella position är stark även efter nedskrivningen och verksamheten i övrigt genererar stabila resultat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093