23948sdkhjf

Ny VD på Tata Steel Building Systems

I början av året tillträdde den nye ledaren för Sverige, Norge och Danmark.
Det är Niklas Hagerklint som utsetts till nordisk vd för Tata Steel Building Systems. Han kommer senast från Pilkington Floatglas, där han sedan 2013 har haft rollen som vd.

– Min uppgift är att öka marknadsandelarna för Tata Steel inom Byggindustrin, säger Niklas Hagerklint till Metal Supply.

Tata Steel förser kunder med bland annat takplåt, väggplåt, lättbalkar, regnavvattningar direkt till byggentreprenörer, hallbyggare, plåtslagare samt via bygghandeln.

– Förutom att vara en lokal producent, vilket ger korta ledtider och förståelse för kundernas behov och verksamhet, ser vi en styrka i våra produkter där vi ger marknadens längsta och bästa garanti. På Colorcoat HPS200 Ultra lämnar vi upp till 40 års garanti, vilket är unikt i branschen, säger Niklas Hagerklint.

Rollen som nordisk vd på Tata Steel Building System har inte varit tillsatt sedan 2014, då företaget storsatsade genom att bygga en ny fabrik i Halmstad för den svenska och danska marknaden. I samband med detta valde den dåvarande danska chefen att lämna sin tjänst.

– Mina styrkor som chef är att jag är analytisk, har lätt för att se sammanhang men framförallt mina egenskaper att bygga framgångsrika team som arbetar mot samma mål. Jag ser mig som lagledaren som tar fram styrkorna i varje medarbetare och hjälper dem att samarbeta på bästa sätt, säger Niklas Hagerklint.

Just nu pågår ett arbete med att bygga upp organisationen och nyligen anställdes en ny säljare i Göteborg och rekrytering av produktionschef till Halmstad pågår.

Niklas Hagerklint tillträdde 1 januari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.5