23948sdkhjf

Park anläggs på gammal träindustri

"Skönsbergs Brobyggareprojekt verkar för att norra brofästet ska bli en plats för möten".
Vid Sundsvallsbrons norra brofäste är det tänkt att parken ska anläggas, på den plats där delar av Heffners gamla träindustri låg en gång i tiden.

– Detta är ett samarbetsprojekt med MittSverige Vatten, som ska bygga dagvattendammar här vid brofästet. Vår idé är då att vi bygger en park där dagvattendammarnas ovala form, tillsammans med Sundsvallsbron, skapar en unik karaktär åt platsen, säger Helena Flodin, landskapsarkitekt på Sundsvalls stadsbyggnadskontor, i ett pressutskick.

Läs även: Därför föll Sundsvallsbron

Broparken kommer att ligga i direkt anslutning till den gång- och cykelväg som går från Ortviken hela vägen in till stan.

– Det kommer finnas gott om gröna ytor för avkoppling, möten och lek. Och det kommer även att finnas en lekplats för de yngre besökarna, berättar Helena Flodin.

Läs även: Ansvarig Sundsvallsbron: "Det här ska inte kunna hända"

Under onsdagen den 3 februari kommer Sundsvalls Kommun att informera om parken i samband med evenemanget BroFästen, som arrangeras av Skönsbergs Brobyggareprojekt.

– Skönsbergs Brobyggareprojekt verkar för att norra brofästet ska bli en plats för möten, kreativitet och glädje för alla som bor och besöker stadsdelen, berättar Helena Flodin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078