23948sdkhjf

Nyhamnen gör Malmö ännu större

Fullt utbyggt kommer Nyhamnen rymma runt 6 000 nya bostäder och 13 000 arbetsplatser.
Nyhamnen är Malmös nästa utbyggnadsområde. Första etappen är klar i den nya översiktsplanen och nu har allmänheten möjlighet att tycka till om förslaget.

Fullt utbyggt kommer Nyhamnen rymma runt 6 000 nya bostäder och 13 000 arbetsplatser i en till stora delar tät och urban miljö. I tillägg får Nyhamnen nya parker och grönytor, som idag är en brist i området.

Planförslaget innehåller några större fysiska förändringar av området. Nyhamnsbassängens sydöstra del får en mindre utfyllnad och i Nyhamnens östligaste del höjs marknivån så att den kommer i nivå med Västkustsvägen. Jörgen Kocksgatan byggs om till ett centralt och grönt stråk, som binder samman centralstationen och de vattennära områdena i väster med de östra delarna.

Kollektivtrafiken stärks med en spårvägslinje med tre hållplatser längs Hans Michelsensgatan och över bangården anläggs gång- och cykelbroar som länkar Nyhamnen med den gamla stadskärnan.

Fram till den 2 maj pågår ett samråd av översiktsplanen, då allmänheten kan ställa frågor och lämna synpunkter på förslaget. Under samrådsperioden ställs planförslaget ut i Stadshusets entré, i Malmörummet på Stadsbiblioteket och i Kommendanthuset vid Malmöhus slott. Den 17 mars hålls ett samrådsmöte för allmänheten i Stadshuset.

Efter justeringar av planförslaget hålls ännu ett samråd. Den slutliga översiktsplanen för­väntas bli antagen i slutet av 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079