23948sdkhjf

150 nya bostäder i nytt Malmöområde

Fullt utbyggt kommer hela området att rymma 9000 bostäder.
Ett bostadskvarter med 150 nya bostäder och en förskola med fyra avdelningar ska byggas av Peab i Hyllie. Malmö stads tekniska nämnd beslutade i början på veckan att godkänna en upplåtelse med tomträtt av fastigheten Tor 1 i området Hyllie allé.

Syftet med upplåtelsen är att ett av Peab Sverige AB ägt dotterbolag ska uppföra flerfamiljshus med cirka 150 bostäder och en fristående byggnad i två plan, som rymmer en förskola med fyra avdelningar. Avtalet innebär, enligt ett pressutskick, ett viktigt tillskott av bostäder och förskoleplatser i Malmö och i Hyllie som nu växer som bostadsområde.

– Det är oerhört välkommet med nya bostäder ochförskola i Malmös största, nu pågående utvecklingsområde på kommunal mark, säger Malmö stads fastighetsdirektör Klas Johansson i pressutskicket.

Fastigheten Tor 1 är belägen i Hyllie, Malmö och ingår i Detaljplan 5051, ett område som inrymmer 1700 bostäder och benämns Hyllie allé. Fullt utbyggt kommer hela Hyllie rymma 9000 bostäder.

Peab är en aktiv aktör i Hyllie som hittills byggt 84 bostäder på Hyllie Boulevard, ett nyss invigt hotell och kontorsbyggnader runt Hyllie stationstorg.

– Det känns fantastiskt roligt att få bygga ett helt kvarter med både bostäder och förskola och på så vis bidra till den fortsatta utvecklingen av Malmö i Hyllie, säger Christoffer Persson, distriktschef, Peab Bostad AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14