23948sdkhjf

Kvinnor svårt att få jobb i byggbranschen

"Det är bedrövligt att det år 2016 ska vara svårt för kvinnor att få jobb i byggbranschen".
– Byggnads har påbörjat ett stort arbete för att få till en förändring. Byggbranschen efterfrågar arbetskraft och då kan vi inte vända halva befolkningen ryggen.

Orden kommer från Byggnads ordförande Johan Lindholm. Han uppger att kvinnorna behövs och att byggföretagen måste ta sig i kragen och börja anställa tjejer:

– Det här duger inte. Det är bedrövligt att det år 2016 ska vara svårt för kvinnor att få jobb i byggbranschen trots att hjulen snurrar. Det är ett problem vi har sett ett tag och som hänger ihop med förlegade attityder och en machokultur, ibland börjar det redan på utbildningarna, säger han i ett pressmeddelande.

Sedan snart ett år tillbaka driver Byggnads tillsammans med Byggcheferna en kampanj för ökad jämställdhet i byggbranschen. Kampanjen heter Stoppa Machokulturen och syftet är just att få igång en diskussion på arbetsplatserna och göra medarbetare i branschen medvetna om fördomar, jargong och strukturer som begränsar oss som människor.

– På sikt hoppas vi givetvis att detta ska leda till en mer jämställd, öppen och tillåtande byggbransch, säger Lindholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078