23948sdkhjf

Hbtq-certifiering ska göra bolag mer inkluderande

Under 2016 kommer MKB Fastighets AB att inleda en omfattande utbildning för att hbtq-certifiera verksamheten.
Hbtq-certifieringen kommer att ge medarbetarna verktyg att använda i det dagliga arbetet, i relationen till kollegor såväl som kunder. Målet är att vara en inkluderande arbetsgivare och hyresvärd.

– Utbildningen innebär kompetensutveckling för samtliga 290 medarbetare. Vi vill vara ett inkluderande företag där alla får vara sig själva under förutsättning att det inte inkräktar på någon annan. Vi ser certifieringen som ett verktyg för att öka vår kunskap och medvetandegöra normer. Det tror vi är bra både för oss själva och i mötet med våra kunder, säger Karin Svensson, HR-chef hos MKB Fastighets AB, i ett pressmeddelande.

Utbildningen kommer, enligt pressmeddelandet, att ge kunskap om familjebildning och normer – något som ska ge förutsättningar för att skapa attraktivare boendemiljöer. Kunskap om lagstiftning och juridik kommer ska ge förutsättningar för ett bättre bemötande, kunskap om våld, våld i nära relationer, homofobi och transfobi ska skapa förutsättningar för ett tryggare boende.

– Hbtq-certifieringen är av stor strategisk betydelse för MKB och det är vår mest omfattande utbildningssatsning på flera år. Jag ser själv fram mot att lära mig mer, säger Terje Johansson, VD på MKB Fastighets AB.

Utbildningen kommer att genomföras under 2016 av RFSL:s utbildningsbolag. Utbildningen tar avstamp i alla diskrimineringsgrunder men har fokus på könsöverskridande identitet eller uttryck och sexuell läggning.

Idag arbetar MKB med mångfaldsfrågor tillsammans med bland andra MINE (ett nätverk av företag och offentliga organisationer som verkar för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet) där MKB bland annat erbjuder medarbetare att delta i MINE:s mentorprogram. MKB har de senaste åren fokuserat på genus och normer i föreläsningar och workshops för personalen.
Läs mer om: mkb
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08