23948sdkhjf

De driver snart betongfabrik i Haparanda

Har köpt upp en tvåtusen kvadratmeter stor produktionslokal. Skapar nya jobbtillfällen.
Till sommaren kommer YBT Sverige AB att starta upp produktion av betongelement i Haparanda. Satsningen kan innebära 15 nya jobb.

Det finska företaget YBT:s sverigebolag har köpt upp en 2 000 kvadratmeter stor produktionslokal i Haparanda som tidigare inrymt en smidesverkstad.

Lokalerna håller nu på att anpassas till den nya verksamheten, som ska innebära produktion av betongelement.

– Cirka femtio procent av bolagets produktion av betongelement vid de tre finska fabrikerna går i dag till den svenska marknaden. Fabriken i Haparanda stärker ytterligare vår ställning på den svenska marknaden och vi vill komma närmare kunden", uppger Juha Alapuranen, vd i bolaget, i ett pressmeddelande.

YBT har funnits sedan 1958 och har för närvarande cirka 50 anställda i betongbranschen. Bolaget arbetar med industrikunder som bland annat LKAB och SCA men även kunder inom andra branscher, som till exempel nybyggda hotellet Copperhill mountain lodge i Åre.


Fakta: YBT

Producerar kvalitativa färdigprodukter av betong, och vid behov även projektering till montering.

YBT har funnits sedan 1958 och har för närvarande cirka 50 anställda i betongbranschen.

Bolaget arbetar med industrikunder som bland annat LKAB och SCA men även kunder inom andra branscher, som till exempel nybyggda hotellet Copperhill mountain lodge i Åre.
Läs mer om: ybt
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079