23948sdkhjf

Satsar på modulhus för flyktingbarn

Långt gångna planer i flera kommuner, däribland Kil. Det skriver Nya Wermlandstidningen, NWT.
Ett 60-tal kommuner överlägger med Migrationsverket att bygga modulhus för att ge husrum åt flyktingar. Kil är en av de kommunerna. Där undersöker man möjligheten att bygga modulhus i egen regi för ensamkommande flyktingbarn. Det rapporterar Nya Wermlandstidningen, NWT.

I Kil finns för tillfället ett 60-tal ensamkommande flyktingbarn i olika hem för vård och boende. Kommunen räknar med att behöva ytterligare ett 20-tal platser för den gruppen, och ytterligare platser för att lösa problem med överbeläggning i de hvb-boenden som finns. De nya modulhusen ska ge 20 platser på sammanlagt 600 kvadratmeter.

Kommunen har räknat på vad olika alternativ kostar, och har funnit att det förmodligen blir billigast i längden att bygga själv, en investeringen på tio miljoner kronor.

När behovet för flyktingmottagning upphör, kan modulerna kan ställas om till vanliga lägenheter.

– Vi har uttömt alla andra möjligheter. Vi räknar iskallt med att Migrationsverket står för kostnaderna för kapital och drift. Det är ju en extraordinär händelse, därför är det rimligt att staten står för kostnaderna, säger kommunchefen Jan-Olof Ragnarsson till NWT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109