23948sdkhjf

Stort ramavtal mellan byggjättar

Ska uppföra cirka 500 lägenheter i Stockholm.
Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder har nu avslutat den gemensamma upphandlingen av de så kallade Stockholmshusen – en satsning för att snabbt och kostnadseffektivt bygga tusentals nya hyresrätter av hög kvalitet. De fyra entreprenörer som kvalificerat sig gentemot de uppställda kraven i upphandlingen är Einar Mattson Byggnads AB, Lindbäcks Bygg AB, NCC Construction Sverige AB och Skanska Sverige AB.

– Vi är glada att kunna teckna avtal med fyra erfarna entreprenörer som tillsammans med oss kan utveckla en innovativ och effektiv byggprocess som kortar ledtider och ökar bostadsbyggnadstakten. Arbetet sker i nära samarbete med stadens förvaltningar, säger Mikael Källqvist, ordförande i styrgruppen för Stockholmshusen, i ett pressmeddelande.

Upphandlingen resulterar i ramavtal som sedan ger möjlighet till avrop i flera etapper och uppdraget sker i form av totalentreprenad i samverkan med entreprenörer. Detta avtal avser etapp 1, omfattande cirka 500 lägenheter, med möjlighet till förlängning.

I januari påbörjas arbetet med att utveckla Stockholmshusen tillsammans med upphandlade entreprenörer. Parallellt med framtagandet av Stockholmshusen kommer detaljplansarbetet att löpa, allt för att de första Stockholmshusen ska kunna byggstartas under 2017.

Fakta: Fakta etapp 1 Stockholmshusen, byggstart 2017

Familjebostäder, Lådkameran, Bandhagen: 80 lägenheter
Familjebostäder, Bjurö, Farsta Strand: 90 lägenheter
Familjebostäder, Dalarö Sunneplan, Farsta: 90 lägenheter
Familjebostäder, Hammarö, Farsta: 70 lägenheter
Stockholmshem, Folkparksvägen, Solberga: 80 lägenheter
Svenska Bostäder, Ätten, Östbergahöjden 100 lägenheter
Svenska Bostäder, Kärrtorps IP/ Örskär: 100-200 lägenheter
Svenska Bostäder, Ledinge, Tensta: 110 lägenheter
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.519