23948sdkhjf

Veidekke bygger 250 bostäder vid golfbana

Miljardprojekt i Mölndal för Veidekke.
Veidekke kommer i samarbete med Hills Fastigheter AB, ett helägt dotterbolag till Hills Golf AB, att utveckla och bygga ett helt nytt bostadsområde i Mölndal.

Området går under namnet Hills Villastad och kommer att byggas intill en av Sveriges främsta golfanläggningar – Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg.

I en första etapp planeras det för 76 villor och ca 50 lägenheter, alla placerade i sydläge med utsikt över Hills klubbhus och golfbana. Byggstart planeras till sommaren 2016 och de första villorna kommer stå klara för inflyttning under 2018. Projektet beräknas omsätta över en miljard kronor fram till 2021, då den tredje och sista etappen ska vara avslutad.

– Möjligheten att bo i anslutning till en vacker golfbana så nära Göteborgs och Mölndals centrum har skapat ett rekordstort intresse. Vi planerar för säljstart under första kvartalet nästa år, kommenterar Olof Olausson, Regionchef Väst, Veidekke Bostad.

Direkt från bostadsområdet kommer det att finnas gångvägar som leder ut i Sandsjöbacka naturreservat. Mellan bostäderna och golfbanan ska det också anläggas en 50 000 kvm stor park i samarbete med Mölndals Stad.

Fakta om Hills Villastad
• Planerat antal bostäder: 250
• Säljstart: kvartal 1 2016
• Byggstart: Sommaren 2016
• Inflyttning: 2018 - 2021
• Arkitekt för villor och landskap: Sweco
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11