23948sdkhjf

"Vi behöver långsiktiga och tydliga spelregler"

Ulf S Gustafsson, vd för branschorganisation, kräver struktur i byggbranschen.
"Vi behöver långsiktiga och tydliga spelregler för byggmaterialbranschen". Det säger Ulf S Gustafsson, vd för branschorganisationen Bygg- och järnhandlarna, i ett pressmeddelande angående Riksdagens beslut om att sänka ROT-avdraget till 30 procent från nuvarande 50 procent.

Det råder, enligt branschorganisationen Bygg- och järnhandlarna, en osäkerhet i hur reglerna skall utformas och implementeras.

"Jag får signaler från mina medlemmar där oron och osäkerheten kring vad beslutet egentligen innebär, gör att byggprojekt kan hamna i vänteläge. För att branschen skall kunna hinna ställa om, behöver vi minst sex månader på oss. Att som nu ge branschen en månad på sig att förstå och implementera de nya reglerna ställer till med problem, helt i onödan", kommenterar Ulf S. Gustafsson vidare.

Gustafsson hoppas nu på att riksdag och regering kommer att ta sig an frågan om renovering och underhåll bostäder.

"Miljonprogrammet innehåller en mängd fastigheter med mycket stora renoveringsbehov. Att utveckla ROT-avdraget och skapa positiva incitament för att lösa renoveringsbehoven i denna typ av fastigheter, vore att göra stor samhällsnytta".


Fakta: Bygg & Järnhandlarna

En branschorganisation för landets bygg- och järnhandelsföretag som samlar över 750 medlemsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078