23948sdkhjf

Fortsatt högtryck i bygg- och järnhandeln

Stark oktober månad enligt Bygg & Järnhandlarna.
Bygg- och järnindex från branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 11,5 procent i oktober. Hittills i år (januari-oktober) har försäljningen ökat med 10,4 procent.

En gynnsam bostadsmarknad tillsammans med ett starkt renovering- och förnyelsebehov hos hushållen har bidragit till utvecklingen, enligt branschorganisationen. Dessutom bidrar den låga räntan till att boendekostnaderna minskar, vilket gör att hushållen har möjlighet att investera i sina hem.

– Det finns ett stort fokus på att renovera och utveckla sin hemmamiljö, och det ger positiva effekter för oss. Tack vare låga räntor har hushållen mer pengar i plånboken, vilket gynnar branschen. Visst ger den aviserade försämringen av ROT-avdraget också effekt men våra egna undersökningar visar att hantverkarnas orderböcker är välfyllda även efter årsskiftet, så vi ser fram mot 2016 med tillförsikt, säger branschorganisationen Bygg & Järnhandlarnas vd Ulf S. Gustafsson.

HUI Research mäter månadsvis försäljningen i bygg- och järnhandeln på uppdrag av branschorganisationen.

Artikeln är en del av vårt tema om Branschtal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078