23948sdkhjf

Nytt handelsområde på 50 000 kvadratmeter

Finansman planerar jättebygge i Karlstad. Förhoppningen är att det är igång om 1-2 år.
Ett nytt stort handelsområde är på gång på Bergvik i Karlstad. Bakom satsningen står norska Olav Thon-gruppen.

– Vi planerar för ett cirka 50 000 kvadratmeter stort handelsområde. Den första etappen kan bli på 25 000–30 000 kvadrat, säger finansmannen Olav Thon, till Nya Wermlandstidningen, NWT.

Det är på nuvarande skogsytor som Olav Thon-gruppen vill bygga det nya handelsområdet. Totalt är markytorna på cirka 100 000 kvadratmeter.

– Vi tror att detta är ett bra område att utnyttja för handel. Vi planerar på sikt för ett cirka 50 000 kvadratmeter stort handelsområde, men tänker oss göra en rejält stor första etapp. Den kan bli på 25 000–30 000 kvadrat, säger Thon till NWT.

Olav Thon tror inte det är några problem med att fylla de ytorna. Han har sonderat marknaden och är positivt överraskad över hur stort intresse det är bland kedjorna för att etablera sig i Karlstad.

Enligt Thon handlat satsningen om ett antal hundra miljoner kronor. Några exakta summor vill han inte uppge för tidningen.

Torsdagen den 19 november lämnade bolaget in en begäran om planbesked till Karlstads kommun där man vill att det görs en ny detaljplan för marken och inom ett till två år är förhoppningen att bygget är igång. Byggtiden beräknas till cirka 15 månader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078