23948sdkhjf

Här är materialet som kan minska bostadsbristen

Kommuner kämpar just nu för att ge asylsökande tak över huvudet. Mobile composite solutions i Karlstad har en produkt som kan vara en del av lösningen.
Building Supply berättade i våras om Karlstadföretaget Mobile composite solutions, vars gjutna moduler i ett plastbaserat kompositmaterial blir till isolerade hallar – genom Rotite, ett patenterat tätningssystem. Företagets idé är att konkurrera med hallbyggen av traditionella trä- och stålstommar.

Men nu verkar det som att företagets produkter hittat ytterligare en nisch, nämligen som tillfälliga bostäder för det ökande antalet asylsökande. Företaget har nu ritat en version med två lägenheter på cirka 42 kvadrat vardera som kan fungera som asylboende.

Det lätthanterliga kompositmaterialet har många egenskaper som lämpar sig väl för asylboenden, menar företaget. Det är bra isolerat, man kan brandskydda det och det går att flytta bostäderna senare. Det går även snabbt att installera dem för att möta ett snabbt växande behov av nya bostäder.

Kommuner letar exakt efter MCS typ av lösning och företaget märker också av en ökad efterfrågan från myndigheter.

– Ja definitivt, faktum är att det var myndigheterna som tog kontakt med oss. Det är deras uppdrag att identifiera de bästa lösningarna, och det var precis vad de gjorde, säger företagets försäljningschef Kelly Finnpers, till Building Supply.

Söker samarbetspartners
För några månader sedan flyttade företaget in i nya lokaler i Karlstad och snart kommer ett nytt specialgjort gjutverktyg. Det innebär att bolaget kan dra igång produktionen på allvar.

Har ni redan nu fått några beställningar, som är kopplat till just tillfälliga asylboenden?

– Vi är i dialog med ett antal kommuner om tillfälliga asylboenden och bostäder åt ensamkommande flyktingbarn. Då intresset är väldigt stort söker vi någon att samarbeta med och driva det framåt så vi snabbare kan ge tak åt de som behöver ett, säger Kelly Finnpers.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078