23948sdkhjf

Byggtvist till tingsrätten

Peab stämmer kommun för oenighet kring betalning. Summa: 29 miljoner kronor.
2011 vann Peab upphandlingen av entreprenaden att bygga den andra etappen av Möckelngymnasiet i Karlskoga för cirka 140 miljoner kronor.

Nu stämmer byggjätten stämmer kommunen för oenighet om betalningen för gymnasiebygget. Det skriver Karlskogakuriren. Parterna har varit oeniga om kostnaderna för gymnasiebygget sedan slutet av 2012 och nu flyttar förhandlingarna till tingsrätten.

Tvisten rör sig om huruvida de ändringar av ritningar och arbetsbeskrivningar som gjordes efter upphandlingen och under pågående arbete skall ingå i avtalet, eller om det är ändringar som Peab kan fakturera utöver de 140 miljonerna.

Den summa som Peab stämmer kommunen på är cirka 29 miljoner kronor inklusive moms. Av stämningsansökan framgår det att Peab inte varit nöjda med den projektering som kommunen gjort och företaget hävdar att ritningarna som anbudet var prissatt efter var ofullständiga och innehöll konstruktionsfel.

Det framgår också att kommunen slutade betala fakturorna från Peab redan i slutet av 2012, och av de 29 miljoner som Peab yrkar i tingsrätten är cirka fem miljoner från obetalda fakturor för den ursprungliga upphandlingen.

Dessutom finns krav på en dryg miljon kronor som rör tilläggsarbeten som kommunen godkänt samt generalentreprenörens ersättning för underentreprenörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078