23948sdkhjf

Husfabrik dubblar sin omsättning på ett år

Svensta Huskomponenter AB har, på ett år, gått från fyra till 14 anställda och dubblat omsättningen.
– Det har gått över förväntan och väldigt fort. Vi hade tänkt vara mellan 4-6 anställda, i dag är vi 14 stycken. Efterfrågan på prefabricerade husstommar har varit långt större än vad vi kunde föreställa oss, säger Jens Mattson, vd för Svensta Huskomponenter AB, till Building Supply.

Jens Mattsson är i grunden snickare och drev egen byggfirma i cirka tio år innan han startade Svensta Huskomponenter i jämtländska Svenstavik tillsammans med sin sambo Madeleine Mattsson i oktober 2014.

Bolaget tillverkar monteringsfärdiga hus och komponenter till trähus. Konceptet går ut på att bygga hela huset färdigt inomhus, leverera det till byggplatsen och därefter sätta på taket samma dag, något som gör byggandet kostnadseffektivt.

Företaget är i dagsläget underleverantör till Storsjöhus i Östersund, vilka också är deras främsta uppdragsgivare.

– 75-80 procent av våra beställningar kommer i dag från dem, säger Jens Mattson.

Jens Mattson ser med skräckblandad förtjusning på företagets snabba tillväxttakt:

– Vi har klarat av det tuffa tempot, men vi får se hur det utvecklas vidare. Hittills har vi behärskat det bra.

Orderböckerna för 2016 ser fina ut. Omsättningen likaså. De hade en beräknad omsättning på cirka fem miljoner kronor det första året – en siffra som, enligt Jens, ser ut att landa på det dubbla.

Men några planer på att nyanställa finns inte för tillfället. Svensta Huskomponenter vill klara sig på den bemanning de har.

– Nu ska vi stagnera för att växa i kostymen i alla led. Det första som måste göras om det vänder är att kapa personalkostnaderna och det vill vi inte göra, säger Mattson och berättar att det skulle vara roligt att möta den ökade efterfrågan av hus i de närliggande fjällen framöver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109