23948sdkhjf

Derome tar över gammal Volvofabrik

Derome Byggvaror & Träteknik förvärvar den tidigare Volvofabriken i Tanumshede för att etablera bygghandel och takstolsproduktion.
I den förvärvade fabriken har produktion av bilinredning tidigare skett. När nu Derome tar över den 19 000 kvm stora anläggningen återupptas produktion i lokalerna, i och med att Derome anpassar anläggningen för bygghandel samt takstolsproduktion. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

– Etableringen i Tanumshede är oerhört viktig för vår utveckling i Bohuslän och vi har sedan en tid tillbaka letat efter bättre alternativ till vår befintliga bygghandelsanläggning, som för vårt behov inte är optimal, säger vd Carl-Tore Bengtsson i ett uttalande.

I och med uppköp av fabriken kommer Derome att etablera Tanum som ett regioncenter för Norra Bohuslän. Därmed ökas kapaciteten för än bättre regional- och närservice i området, enligt bolaget.

– Med den nya motorvägen på plats, så är Tanum en viktig logistisk knutpunkt i Bohuslän och ett område med stor potential. Med tanke på de goda transportförbindelserna från Tanum, så kommer vi här att kunna fokusera produktionen av takstolar för bland annat våra kunder i Bohuslän, Dalsland och Värmland, säger Carl-Tore Bengtsson.

Den nya takstolsfabriken är, enligt företaget, en storsatsning och kommer att bli en av de största i landet.

– Det innebär bland annat att vi kommer att kunna öka produktionen ordentligt för vårt nya koncept Färdig Kapade Stommar (FKS) för småhus och andra byggnader i trä, säger Carl-Tore Bengtsson.

Vd:n räknar med att hela anläggningen är i full drift senast under april 2016 och inledningsvis behövs 15-20 nya medarbetare.

– Vi söker både produktionsmedarbetare samt byggingenjörer som vill arbeta med sälj och/eller konstruktion av hus och takstolar. Med placering i en av Sveriges vackraste regioner hoppas vi kunna attrahera både hemvändare och nytillkomna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111