23948sdkhjf

Delade meningar kring 250 småhus

Ulf Kamne (MP): "Det här är symbolpolitik".
Under onsdagens kommunstyrelsemöte i Göteborg förlorade den styrande rödgröna minoriteten en votering om småhusbyggande. Det rapporterar Göteborgs-Posten, GP.

Moderaterna hade i en motion föreslagit att byggnads- och fastighetsnämnden varje år ska upplåta tomter för minst 250 småhus på kommunal mark. Även resten av oppositionen ställde sig bakom detta förslag som också väntas gå igenom på nästa kommunfullmäktigemöte.

– Vi ökar ambitionsnivån i byggandet: Vi har en nettoutflyttning i åldersgruppen 25-25 år. Det har vi haft under lång tid och ett bärande skäl är att man inte hittar den boendeform man söker, säger Jonas Ransgård (M) till GP.

– För tre år sedan gjordes en undersökning om hur många som tre år efter sin examen bodde kvar i Göteborg. Hälften hade flyttat från regionen. Det är ett väldigt tapp för oss, fortsatte Ransgård.

Ulf Kamne (MP), ordförande i byggnadsnämnden, var enligt GP inte särskilt imponerad av motionen. Han kallade det hela för symbolpolitik. Ulf Kamne tror att det kommer att byggas fler än 250 småhus i Göteborg varje år.

– Vi har inte sagt att man ska bygga färre småhus. Det här handlar om hur vi ska destinera resurser. Det är ett dåligt sätt att styra.

Anneli Hulthén (S), kommunstyrelsens ordförande, uppgav att hon tror det blir svårt för Göteborg att uppnå byggmålen.

– Tempot var högt innan och nu ska vi också hitta bostäder för de nya som kommer. Trycket har ökat, sade hon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093