23948sdkhjf

Priset på småhus stiger

Det genomsnittliga priset för en småhusfastighet i landet uppgick till drygt 2,5 miljoner kronor.
Småhuspriserna steg, enligt Statistiska Centralbyrån, med 2 procent under tremånadersperioden augusti-oktober 2015, jämfört med den föregående perioden maj-juli 2015. På årsbasis, senaste tremånadersperioden jämfört med motsvarande period ett år tidigare, har priserna stigit med 10 procent.

De län där priserna på småhus steg mest var Gotlands och Jämtlands län. Där ökade priserna med 6 procent.

Sjunkande priser redovisas i tre län – i Norrbottens län sjönk de med 3 procent och i Blekinge och Västerbottens län sjönk de med 1 procent.

I storstadsregionerna Stor-Göteborg och Stor-Stockholm steg priserna med 1 respektive 3 procent, medan priserna i Stor-Malmö var oförändrade.

Fördelat regionalt på län och årsbasis steg priserna i samtliga 21 län. De största prisuppgångarna redovisas i Stockholms och Gotlands län med 16 procent. Den lägsta prisuppgången återfinns i Blekinge län med 2 procent. I storstadsregionerna Stor-Malmö, Stor-Göteborg och Stor-Stockholm steg priserna mellan 9 och 16 procent.

Det genomsnittliga priset för en småhusfastighet i landet uppgick till drygt 2,5 miljoner kronor under perioden augusti-oktober 2015. Regionalt fördelat på länsnivå avviker Stockholm från övriga län allra mest. I Stockholms län var medelpriset drygt 5,2 miljoner, vilket är mer än dubbelt så högt som riksgenomsnittet.
Läs mer om: SCB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078