23948sdkhjf

Ramböll förvärvar konsultverksamhet

Förstärker därmed sin position inom handel genom kommersiell utveckling.
Ramböll förstärker nu sin position inom handel och förvärvar Ågren som arbetar med kommersiell utveckling.

Affären innebär att Ramböll utökar sitt tjänsteutbud med att kunna skapa och vidareutveckla handelsplatser som köpcentrum, gallerior och stormarknader. Enligt ett pressmeddelande kommer det att göras stora investeringar i kommersiella koncept både i Sverige och Norden under de kommande åren.

− Förvärvet ligger helt rätt i tiden. Anpassningen och utvecklingen av stadskärnor med ökat boende, kontor och handel är en växande sektor. Tillsammans med Ågren får vi kompetensen som ger oss en mycket stark marknadsposition för att möta detta, säger Bent Johannesson, vd på Ramböll, i ett pressmeddelande.

Ramböll och Ågren har tidigare arbetat tillsammans i flera projekt. Ett exempel är Grand Samarkand i Växjö där samarbetet fungerat mycket väl och resulterat i ett framgångsrikt uppdrag. Ågren har en företagskultur och värderingar som liknar Rambölls, vilket har varit viktigt under förvärvsdiskussionerna och kommer att underlätta integrationen.

− Detta förvärv är ett bra exempel på hur vi kan skapa ett helhetserbjudande till våra kunder. Nu får vi även en fördjupad expertis kring kundbeteenden vid handelsplatser. Det gör att vi får en större förståelse för helheten och kan leverera den bästa lösningen, säger Bent Johannesson, vd på Ramböll, i ett pressmeddelande.

Johannesson menar att bolagen tillsammans kommer att kunna växa mer än var och en för sig.

– Detta betyder också att våra medarbetare kommer att arbeta i ett större sammanhang, erbjudas fler karriärvägar och agera på en större marknad med många spännande projekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094