23948sdkhjf

Goodtech tar kraftfull order

Ska rusta upp Vattenfallanläggningar för 60 miljoner.
Beställningen kommer från bolag inom Vattenfallkoncernen och avser upprustning av Pors kraftstation i Jokkmokk och regionnätstationen Forssjön i Avesta. Ordern är värd omkring 60 miljoner kronor.

Till kraftstationen i Pors ska Goodtech ska leverera och installera nya generatorställverk samt isolerade skenstråk från generatorer till nya ställverk och vidare ut till krafttransformatorerna. Även rivning av befintlig utrustning samt uppgradering av 150 kV linor i matningen till ny krafttransformator ingår.

Forssjön-ordern går ut på att bygga om regionnätstationen RT20 norr om Avesta som svarar för elförsörjningen för stora delar av södra Dalarna. Goodtechs del i projektet omfattar en komplett funktionsleverans av nytt 220 kV ställverk, ny manöverbyggnad och ny kontrollanläggning.

— Goodtech har en god aktivitet inom kraftsegmentet och självklart stimuleras vi av det förtroendet som aktörerna på energimarknaden ger oss ideligen. De två nya uppdragen till Vattenfall-koncernen är ett gott bevis på vår bredd inom området samt vår styrka att kunna ta oss an projekt i hela Sverige, skriver Stefan Eriksson, sälj- och marknadschef på Goodtechs kraftdivision Division Power.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.114