23948sdkhjf

KBAB ökar produktionstakten

Karlstad kommuns krav höjs från 100 till 150 nya lägenheter per år.
Behovet av fler bostäder gör att kommunstyrelsen vill att Karlstads kommunala bostadsbolag KBAB ökar sin produktion från 100 till minst 150 nya lägenheter per år. Det skriver Nya Wermlandstidningen, NWT.

I många år byggde KBAB nästan inga nya lägenheter. Men för två år sedan fick bolaget kravet på sig att producera minst 100 nya bostäder per år över en femårsperiod.

Nu har kommunstyrelsen beslutat att höja kravet.

– Vi ser att det behövs fler bostäder i Karlstad och väljer därför att skruva upp trycket på KBAB. Det är ett tufft krav, men det är viktigt, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Peter Kullgren (KD) till NWT, och fortsätter:

– Vi har i de nya ägardirektiven försökt att hitta modeller som ska göra det lättare för dem att kunna genomföra nya projekt, trots kraven på affärsmässighet.

Gunnar Persson är verksamhetsutvecklare på KBAB. Han är nöjd med de nya riktlinjerna.

– Det är bra att avkastningskraven skrivs om och blir mer långsiktiga. Förhoppningsvis blir det då lättare för oss att bygga mer och behovet är stort. Vi har i princip haft fullt i vårt lägenhetsbestånd de senaste tio åren, säger han till NWT.

Förutom avkastningskraven finns det även en annan sak som gör det svårt för KBAB att bygga i rask takt.

– Det handlar om planläggningen. Många stora projekt tvingas vi tyvärr avvakta med på grund av utredningar som pågår.

Just nu bygger KBAB, enligt Gunnar Persson, 44 nya lägenheter i stadsdelen Våxnäs och ytterligare 30 lägenheter är på gång där. Samrådet har dessutom inletts för 44 lägenheter i stadsdelen Rud.

– Vi har samtidigt planer för ännu fler bostäder, säger Gunnar Persson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079