23948sdkhjf

Veidekke byter koncerndirektör

Per-Ingemar Persson kliver av efter tio år. Nya ledaren hämtas in från dotterbolaget Arcona AB i Stockholm.
Jimmy Bengtsson tillsätter rollen som ny koncerndirektör och ledare för Veidekkes samlade verksamhet i Sverige. Bengtsson är idag vd för Veidekkes dotterbolag Arcona AB i Stockholm.

– Jimmy har mycket lång och solid erfarenhet från entreprenörbranschen i Sverige, de sista åren som en del av Veidekke till vilken han har bidragit starkt till tillväxten i Stockholmsområdet, säger koncernchefen Arne Giske i ett pressmeddelande.

Bengtsson är utbildad civilingenjör från KTH i Stockholm och var under 16 års tid på Skanska och 2007 tillträdde han som vd i Arcona.

– Jag är både stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda Veidekkes verksamhet i Sverige. Vi har redan en mycket god position i branschen och jag glädjer mig till att bygga Veidekke ännu starkare i ett involverande samarbete med kolleger, samarbetspartners och kunder här i Sverige, säger han.

Jimmy Bengtsson tar den 1 januari 2016 över efter Per-Ingemar Persson – som suttit som koncerndirektör i 10 år – går över i en rådgivande roll.

– Jag är stolt över att ha fått vara en del av Veidekke dessa åren och över vad vi har åstadkommit, och jag är säker på att Jimmy Bengtsson är den bästa till att leda färden vidare i Sverige, avslutar Per-Ingemar Persson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109