23948sdkhjf

40 anställda förlorar jobbet

Det blir följden av att det inte gått att hitta någon köpare till hela Byggnadshyttan på Gotland.
Building Supply har tidigare skrivit om att Byggnadshyttan begärts i konkurs.

Den 25 september försattes två av bolagen i Byggnadshyttans koncern i konkurs – Byggnadshyttan AB och Byggnadshyttan Eld AB. Det är bara det förstnämnda, Byggnadshyttan AB, som har haft anställd personal – 40 stycken.

Sedan konkursen har arbetet pågått för att hitta köpare till de två bolagen. På fredagen accepterade konkursförvaltaren ett bud på Byggnadshyttan Eld AB från en anställd som köper bolaget i ambitionen att driva det vidare.

Men Bostadshyttan AB är det dock över med. Inventarier, lokaler, bilar och utrustning tas över av ett bolag i Söderköping, Mariehov Trading AB, som har gjort klart att de enbart avser att sälja ut allt och inte bedriva någon verksamhet, vilket betyder att 40 personer förlorar sina jobb. Det rapporterar P4 Gotland.

Uppgörelserna inbringar pengar till konkursboet, men långt ifrån tillräckligt för att täcka skulderna säger konkursförvaltare Clas Dalén.

Köpesummorna av Byggnadshyttan Eld AB hålls hemliga av parterna. Den 20 november hålls ett sammanträde, en vecka dessförinnan ska det ha upprättats en bouppteckning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079