23948sdkhjf

Sapa Profiler effektiviserar organisationen

185 medarbetare berörs när profiltillverkaren omstrukturerar för att förbättra lönsamheten och fokuserar på kärnområden.
– Vi har en stark marknadsposition i Sverige, men vårt resultat är långt från en långsiktigt hållbar nivå, trots att vi har genomfört stora förbättringsåtgärder det senaste året, säger Mari Wilhelmsen, vd i Sapa Profiler, i ett pressmeddelande.

Hon menar att de förändringar som nu planeras är nödvändiga för att företaget ska nå en hållbar lönsamhetsnivå och för att kunna säkerställa en stabil arbetsplats för medarbetare lokalt också i framtiden.

"Regional ledare i världsklass"
Samtidigt blir de lokala kunderna allt viktigare och de kräver snabbhet, flexibilitet och kostnadseffektivitet. För att möta dessa behov kommer Sapa Profiler att optimera sin produktionsorganisation och fokusera på de områden där man har en unik kompetens och ett starkt erbjudande. Det innebär bland annat att man kommer att investera i ökad kapacitet i omsmältverket i Sjunnen, fokusera och uppgradera kapaciteten inom ytbehandling samt vidareutveckla bearbetningen för att kunna satsa på kunder inom nya och växande segment. En press i Vetlanda kommer att stängas medan en press i Finspång åter kommer att tas i bruk.

Totalt kommer 185 personer att beröras av de planerade förändringarna, främst inom produktion.

– Det är omfattande förändringar vi tänker genomföra, men vi är övertygade om att de kommer att stärka vår position som en regional ledare i världsklass, säger Mari Wilhelmsen.

De fackliga representanterna har informerats och lokala förhandlingar inleds inom kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079