23948sdkhjf

Fönsterfabrik varslar 69 anställda

Genomför strukturåtgärder för att öka effektivitet och stärka konkurrenskraft.
Bjurträsk i Västerbotten med 96 boende drabbas hårt när samtliga 69 anställda vid Inwidos fönsterfabrik i Bjurträsk i dag har varslats om uppsägning, detta enligt tidningen Norran.

Inwido Sverige vill nämligen flytta verksamheten till ett av bolagets produktionsenheter i Vetlanda. Åtgärderna är ett resultat av det ständigt pågående arbetet med att se över den totala kapaciteten och effektiviteten inom bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt företagets pressutskick kommer de frigjorda resurserna bland annat att användas för satsningar i ökad tillväxt och lönsamhet. De beräknade kostnaderna för åtgärderna uppgår till cirka 100 miljoner kronor, som kommer att reserveras i det fjärde kvartalet 2015. Besparingarna förväntas gradvis leda till årliga besparingar om 50-60 miljoner kronor, med full effekt helåret 2017.

– Vi har en stark position på samtliga marknader som berörs av dessa åtgärder. För att kunna bibehålla och utveckla denna ställning krävs det att vi kontinuerligt ser över och effektiviserar verksamheterna, säger Håkan Jeppsson, vd och koncernchef på Inwido, i pressmeddelandet.

De enheter som berörs idag är produktionsenheterna i Förutom produktionsenheten i Bjurträsk påverkas enheten i danska Ugerløse Danmark samt försäljningsorganisationen i Finland.

De anställda kommer att erbjudas nytt arbete vid de mottagande enheterna.

– Det är ett tufft besked för de anställda som kan komma att beröras. Den svaga finska marknaden och överkapacitet avseende viss produktion för industrimarknaden gör att vi måste vidta dessa åtgärder. Volymerna inom industrisegmentet i Danmark och Sverige är fortsatt goda, men utan tillräcklig lönsamhet. Med föreslagna åtgärder ökar vi möjligheterna för investeringar i nya attraktiva produkter och kunderbjudanden som behövs för att möta den tuffa konkurrens som finns på marknaden, avslutar Jeppsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079