23948sdkhjf

Byggföretag förvärvar i England

Koncernchef: "Detta är ett mycket välkommet tillskott till vår verksamhet".
Inwido, är en av Europas största leverantörer av fönster och dörrar, rapporterar idag ett rekordresultat för koncernen. Samtidigt annonserar företaget förvärvet av engelska Jack Brunsdon & Son.

– Förvärvet av Jack Brunsdon & Son, med en årlig omsättning på ca 100 miljoner kronor, nästan fördubblar vår verksamhet i Storbritannien i ett slag. Det ger oss också möjlighet att på ett helt nytt sätt penetrera den intressanta engelska marknaden, säger koncernchefen Håkan Jeppsson i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Med sina ca 50 anställda, sju egna butiker i London-området och en image som premiumvarumärke tillför Jack Brunsdon kompetens som vi tidigare inte haft på denna marknad. Dessutom får vi tydliga synergier i och med att de inte har någon egen produktion. Detta är ett mycket välkommet tillskott till vår verksamhet.

Rörelseresultatet för byggbolaget ökade med 14 procent till 195 miljoner kronor och marginalen ökade till 14,7 procent. Orderstocken är nu 14 procent högre än vid samma tid i fjol och på den högsta nivån någonsin för kvartal 3.

– Detta är det bästa resultatet i ett kvartal någonsin för Inwido, säger Jeppsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094