23948sdkhjf

De vann stor internationell upphandling

Kontraktet är det största i företagets historia och innebär 1,5 års omsättning.
I hård internationell konkurrens vann Sävar snickeri, i Umeå kommun, Karolinska Institutets upphandling – värd 71,6 miljoner kronor – av laboratorieinredning. Kontraktet är det största i företagets historia och innebär 1,5 års omsättning.

För två veckor sedan skrevs kontraktet på.

– Det är fantastiskt roligt, vi har jobbat hårt för detta och tryggar nu framtiden de närmaste åren, säger Fredrik Söderlund, ansvarig säljare Sävar snickeri, till Building Supply.

Produktionen av inredningen startar till våren och de första produkterna levereras kort därefter. Tillverkningen och kommer sedan att pågå under 2016 och hela 2017.

– Redan nu har vi börjat samordna produkterna till inredningen från beställaren, berättar Fredrik Söderlund, och fortsätter:

– Det är ett speciellt bygge med tanke på att det är ett sjukhus. Akademiska hus kommer i princip att att upprätta ett tomt rum som vi ska inreda.

Sävar snickeri kommer att bland annat att tillverka dragskåp, dragbänkar, bord och förvaringsenheter. Dessutom kommer de att stå bakom all montering och installation.

– Det här är ett enormt stort projekt för oss, men det är i nuläget svårt att säga om vi kommer att behöva nyanställa. Behåller vi den beläggning vi har i dag, utöver projektet för Karolinska, kommer det bli aktuellt för oss gå upp i styrka. Men det är lite tidigt att sia om det i nuläget.


Fakta: Sävar Snickeri

Företaget grundades 1937 av de tre bröderna Söderlund. Idag drivs Sävar snickeri av andra och tredje generationen Söderlund. Sedan 60-talet har företaget levererat laboratorieinredning, det största av företagets affärsområden.

De senaste tre åren har Sävar snickeri levererat inredning till flertalet nybyggnationer i Umeå: Gotthards krog, Väven/Umeå stadsbibliotek, Hotell U&Me, Comfort Hotel Winn, konferensvåningen P5 och laboratorieinredning till Umeå universitet. Friends arena, Vattenfalls huvudkontor och samtliga universitet och högskolor runt om i Sverige är andra kunder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079