23948sdkhjf

Areco tar mark inom byggplåt

Genom förvärv av Éton i Göteborg passerar Areco en miljard i omsättning.
Affären är ett led i Arecos plan att, genom butikskonceptet Areco Direct, bli en heltäckande distributör av byggplåtsprodukter i Sverige. Investeringen innebär också att Areco-koncernens omsättning passerar miljardgränsen.

– Vi har följt Étons utveckling och sett en stor potential i företaget. Som nya ägare ser vi fram emot att tillsammans med personalen fullborda vår strategi och stärka vår position och vår service mot våra kunder i Göteborgs region, säger Peter Areskog, Arecos koncernchef, i ett pressmeddelande.

Éton kommer att gå samman med Arecos befintliga Areco Direct-butik i Göteborg under första kvartalet 2016.

– Vi ser en stark efterfråga på effektiviseringar och kostnadsreduceringar. Genom att etablera flera Areco Direct butiker runt om i landet hjälper vi våra kunder med just dessa viktiga bitar och på en större marknad, säger Peter Areskog

Fakta om Areco-koncernen
Koncernen har nio helägda och tre delägda bolag i Sverige, Polen och Danmark med totalt 162 anställda. 2015 uppgick omsättningen till drygt 1 000 000 000 kronor.

Verksamheter
Areco Metals. En av Europas största importörer och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggnadsindustrin. Hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial från stålverk i hela världen. Råvarulager i Helsingborgs hamn med upp till 30 000 ton stål.

Areco Profiles. Bland Nordens största producenter av byggplåt för tak- och väggprofiler, takpannor och tillbehör. Tillverkning av takavvattningsprodukter. Två fabriker i Malmö, en i vardera Lipiany i Polen och Terndrup i Danmark för marknaderna i norra Europa.

Areco Direct. Grossistverksamhet för byggbranschen med ett tiotal butiker och flera återförsäljare i södra och mellersta Sverige för Areco-produkter som byggplåt, handelsstål, armering och ventilation. Vision om att täcka hela Sverige.

Areco Contractor. Specialiserad på miljövänlig rivning och andra experttjänster i genren. Prisbelönt för varsam rivning och rev en av Sveriges mest förorenade platser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078