23948sdkhjf

Hans företag har växt 449 procent på fyra år

Från singelkörare till 12 anställda och 449 procent i tillväxt på den senaste fyraårsperioden. Entreprenören Marc Lithmans företag Hakarps schakt & transport AB är i dag ett av Jönköpingregionens snabbast växande företag.
I veckan utnämndes företaget till Jönköping läns tredje snabbast växande företag i tidningen Dagens Industris Gasell-tävling.

– Det är en bekräftelse för hela företaget, eftersom det är hårda kriterier för att räknas som en gasell, säger företagets grundare och vd Marc Lithman.

Företaget startade han år 2009 och sedan dess har bolaget vuxit i snabb och stabil takt. I dag omsätter Hakarps cirka 30 miljoner kronor.

– Jag började med endast en kranbil. Det har i dag blivit 12 anställda, åtta Tridem lastväxlare, två grävmaskiner, en kranbil samt en maskintrailer.

Bland de större uppdragen återfinns NCC asfalt samt vinterväghållning, Skanska asfalt, Markbyggarna och Jönköpings kommun.

– Jag tror att anledningen till att vi vuxit så snabb är att vi satsat på nya och fräscha fordon. I kombination med riktigt duktiga chaufförer, så klart. Vi utnyttjar maskinerna i hög grad, har minimalt stillestånd. Det ger hög omsättning per fordon, säger Marc Lithman.

Bakom framgångarna ligger också ”vanligt hårt arbete”, som vd:n uttrycker det.

– Jag jobbar själv väldigt mycket, snittar drygt hundra timmar i veckan. Men det är viktigt att vara ett ansikte utåt och skapa en relation med kunderna. Det gör också att jag lyckas snappa upp nya jobb.

Är målet att växa ytterligare?

– Ja, så länge som jag känner att jag orkar med arbetstempot. Men det har aldrig varit något mål att växa så pass snabbt som vi gjort. Det viktiga är att vi växer i en takt där vi fortsätter att hålla en hög nivå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078