23948sdkhjf

Nya hyresrätter i Majorna

Första spadtaget togs på fredagsmorgonen.
På fredagsmorgonen tog MVB Astor Bygg det första spadtaget för Åhmanssonska gården i Majorna med 25 nya lägenheter – ett projekt som har planerats i närmare tio år. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Efterfrågan på bostäder i Majorna är mycket hög och det är därför extra roligt att komma igång med nybyggnationen av 25 hyresrätter här på Allmänna vägen. Platsen är viktig för många och vi har gjort vårt yttersta för att tillvarata de fina värden som finns i bland annat den gamla byggnaden, Åhmanssonska villan, som givetvis står kvar och bli till bostäder. Bakom villan bygger vi två moderna Landshövdingehus som tillsammans med villan kommer att kallas för Åhmanssonska gården, säger Per-Henrik Hartmann, vd Familjebostäder i Göteborg, i pressmeddelandet.

Projektets arkitekt Fredrik Löfvenberg på Liljewall Arkitekter berättar att utformningen av de nya byggnaderna har varit en utmaning.

– I området finns hus från många olika tidsepoker och vårt tillskott ska både passa in och ändå tydligt avspegla 2000-talets formspråk. Lösningen blev vad vi kallar moderna Landshövdingehus, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062