23948sdkhjf

Stenpiren resecentrum vinner transportpris

"En attraktiv och väl fungerande knutpunkt och terminalbyggnad...", lyder juryns motivering.
Västtrafiks nya resecentrumet Stenpiren i Göteborg – som slår upp portarna i början av 2016 – mottog i veckan det tunga svenska tranportbranschens pris, Future Transport Award.

– Det känns fantastiskt kul. Stenpiren är inte bara en viktig knutpunkt i kollektivtrafiken utan kommer även att bli en modern och citynära mötesplats, säger Stefan Ekman, infrachef på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering till priset löd: ”För att Göteborg genom det nya resecentrumet, som snart öppnas i sin helhet, får en attraktiv och väl fungerande knutpunkt och terminalbyggnad, samt ett nav för byten mellan spårvagn, buss och färja.”

– Priset känns extra roligt eftersom resecentrumet faktiskt inte är helt klart än. Det är ett kvitto på att vi gör helt rätt i vår satsning på miljö, hållbarhet och tillgänglighet. Vi vill att Skeppsbron ska bli en attraktiv plats där man gärna stannar till en stund, fortsätter Stefan Ekman.

Stenpiren resecentrum är, enligt pressmeddelandet, en viktig del i den nya stadsutvecklingen vid Södra Älvstranden. Mellan Stenpiren och Rosenlundskanalen är tanken att nya bostäder, butiker och arbetsplatser ska växa fram. I takt med att trycket på resor över älven ökar kommer Stenpiren bli viktig som bytespunkt mellan spårvagn, buss och båt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095