23948sdkhjf

Ny isarena byggs för 100 miljoner

Byggnaden ska bli en av Sveriges mest energieffektiva och moderna isarenor.
Planerna för en ny is- och evenemangsarena i Sjöparken, Gällivare, går vidare. Arenan får en flexibel utformning för att kunna användas till fler ändamål än isaktiviteter.

Arenan ska byggas med ett hållbarhetstänk där exempelvis limträstomme och träfasad är föreslaget. Målet är att byggnaden ska bli en av Sveriges mest energieffektiva och moderna isarenor och kostnaden är beräknad till 100 miljoner kronor.

– Tanken är att den nya byggnaden kan förstärka parken och tillföra ett mervärde för alla som bor i kommunen. Det gäller att få in plats för lek sommar som vinter och då är det bra att det finns lite kullar och höjder. Men det ska också finnas plats för lugn och ro i parken, säger Mats Jakobsson, arkitekt på MAF arkitektkontor, i ett pressmeddelande.

Detaljplanen för arenan antogs i kommunfullmäktige den 5 oktober. Kompletterande utredningar har genomförts för trafik i området, dagvatten samt förutsättningar för arenans grundläggning. Områdets geologiska beskaffenhet har utretts noggrant med hjälp av borrhål och provgropar avseende grundvattennivåer och jordartförhållanden.

Nu pågår projektering för att få fram ett underlag för hur byggnaden ska se ut och ett komplett ritningsunderlag. Projekteringen beräknas vara klar i november.

Planerad byggstart är under början av 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078