23948sdkhjf

10 miljoner till klimatsmarta husbyggen

Vd: "Vi ska försöka tredubbla omsättningen under nästa år".
Byggföretaget IsoTimber har fått 10 miljoner kronor från Ekonord Invest och Almi Invest. Investeringen ska hjälpa IsoTimber igenom den starka expansionsfas som den snabbt ökande efterfrågan lett till.

– Vi ska försöka tredubbla omsättningen under nästa år, säger vd Mikael Östling, i ett pressmeddelande.

Enligt Mikael Östling ska dessa pengar bland annat främst användas till att rekrytera en ny säljare och en projektledare under hösten.

– Men den högre målsättningen kräver också att vi på sikt måste förstärka vår produktionskapacitet, säger han.

Jämtlandsföretagets affärsidé är en patenterad byggteknik som gör det möjligt att bygga hälsosamma och välisolerande bärande väggar bestående av naturliga material – trä och luft. Ingen ohälsosam inplastning eller tilläggsisolering behövs. Byggtekniken gör det möjligt för IsoTimber att leverera hus till slutkund som färdiga byggpaket och sedan produktionsstarten 2011 har efterfrågan ökat stadigt.

– IsoTimber har tydliga konkurrensfördelar inom de områden som dagens husköpare prioriterar främst – hälsa, miljö och ekonomi. Med alltmer miljömedvetna konsumenter och lagstadgade krav inom energiområdet ligger de helt rätt i tiden, säger Eva Nordlander, Fund Manager på Almi Invest.


Fakta: Iso Timber

IsoTimbers affärsidé bygger på en byggteknik som gör det möjligt att bygga isolerande och bärande träväggar, utan inplastning eller tilläggsisolering. Byggtekniken med luftkanaler i trä som isolerar, gör det möjligt att leverera hus till slutkund som färdiga byggpaket, färdigrest stomme eller nyckelfärdiga hus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062