23948sdkhjf

Tyréns spelar stor roll i expansion

NetPort Science Park utökar med nybyggnation. Tyréns har flera uppdrag inom projektet.
På en pir i centrala Karlshamn expanderar NetPort Science Park med två nya byggnader på sammanlagt 14 000 kvadratmeter som ska rymma forskning, företag och organisationer verksamma inom digitala medier, energi och intelligenta transportsystem.

Husen kommer bland annat att innehålla kontorslokaler, biograf, kafé och restaurang.

Tyréns uppdrag i utbyggnaden innebär projekteringsledning, byggledning, gestaltning av den yttre miljön, hamnparken, takterrasserna och de fem stora ljusgårdarna. Tyréns ska även ta fram handlingar för en utförandeentreprenad av vv-installation, styrsystem och geoteknik samt ansvara för energifrågor under projekteringsskedet.

Tyréns konsulter deltar i ett nära samarbete med gestaltningsansvarige arkitekten Anders Törnqvist, grundare av Anders Törnqvist Arkitektkontor.

– Utmaningen är att tänka nytt, brett och gränsöverskridande så att vi optimerar och utformar en tilltalande helhetslösning, framför varje enstaka teknikdel. Därför använder vi oss också av ett något annorlunda projektupplägg och arbetsmetod, säger Anna Svensson, biträdande projekteringsledare på Tyréns, i ett pressmeddelande.

– Ambitionen är att vi ska ligga i framkant med helheten och att hela miljön ska andas nytänkande. Miljön och varumärket skapas ju för forskning och framtid. Det ska vara något lockande och positivt i att få arbeta och verka i den nya forskarmiljön, säger arkitekten Anders Törnqvist.

Nybyggnationen sker i tre etapper. Den första etappen på 6 000 kvadratmeter byggstartar hösten 2016 och beräknas stå klar under 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14