23948sdkhjf

Resultatfall för Järntorget-koncernen

Drygt 54 miljoner i minskat resultat, men långsiktiga trenden är ökade volymer och fler projekt, konstaterar koncernen i årsredovisningen som släpptes i dagarna.
Järntorgetkoncernen redovisar för perioden maj 2014 till april 2015 en omsättning på 795 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 876 miljoner året innan. Resultat efter finansiella poster var 193,6 miljoner (247,2).

Enligt ledningen ska den minskade nettoomsättningen bero på att projekten kommer stötvis, där något år kan bli högre eller lägre än det tidigare. ”Den långsiktiga tendensen är emellertid ökade volymer och fler projekt”, skriver koncernen i årsredovisningen.

Ledningen bedömer att både omsättning och resultat, under kommande år, kommer att ligga på en fortsatt hög nivå. Men koncernen konstaterar samtidigt att Stockholm, där man är verksamma, kännetecknas av hög konkurrens.

”Nya konkurrenter har i dag lätt att finansiera markförvärv med externa finansieringslösningar. Detta medför stor konkurrens om nya projekt med höga markpriser som följd”, skriver koncernen.

Om Järntorget Byggintressenter

Verksam i huvudsak i Stockholms län.

Inriktningen är bostadsutveckling, samt bygg- och fastighetsutveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078