23948sdkhjf

Martinsons bygger skidtunnel i Piteå

Montering av limträstommar är påbörjad och tunneln beräknas vara klar den 15 december.
Martinsons bygger, tillsammans med Hö Allbygg, en skidtunnel i Piteå. Ambitionen är att den till slut ska bli 1,6 kilometer lång.

Tunneln byggs på uppdrag av utvecklingsbolaget Darkathlon – där skidstjärnan Charlotte Kalla finns med som en av delägarna – och kommer att ligga på Lindbäcksstadion och ska förbättra träningsmöjligheterna för längdskidåkning under barmarksperioden. Den kommer även att användas för däcktester inom lastbilsindustrin.

– Det är positivt att vi har en spelare som Martinsons som finns i närområdet och kan leverera limträstommar av hög kvalitet till anläggningen, säger Erik Lindbäck som är vd för Darkathlon, i ett pressmeddelande.

Monteringen av limträstommarna är påbörjad och tunneln beräknas vara klar redan den 15 december i år. Initialt byggs tunneln i en längd på 400 meter, en bredd på 15 meter och en höjd på 4,5 meter och ambitionen är sedan att förlänga tunneln med ytterligare 1200 meter under nästa sommar.

Den första etappen av skidtunneln beräknas kosta cirka 45 miljoner kronor. I framtiden kan totalt 400 miljoner kronor komma att investeras i utvecklingen av anläggningen.

– Vi är tacksamma över att ha fått förtroendet i det här prestigefulla uppdraget och att vårt miljötänk värderas högt. I och med att skidtunneln dessutom ska användas för däcktester för lastbilar ställs krav på krocksäkerhet och brandsäkerhet, och där har vi kunnat bidra till en stabil konstruktion, säger Jonas Lindgren, försäljningsingenjör på Martinsons, i samma pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156