23948sdkhjf

Rekryteringsproblem bromsar bygginvesteringar

"Stora svårigheter att hitta rätt utbildad personal".
Kompetensbrist och svårigheter att rekrytera nyckelpersoner till konsultbranschen och den teknikintensiva entreprenadbranschen riskerar att hämma tillväxten på byggmarknaden. Den slutsatsen drar Industrifakta i samband med höstens konjunkturrapporter för olika branscher i byggsektorn.

– Gemensamt för många underentreprenörer, konsulter och teknikleverantörer är att de har stora svårigheter att hitta rätt utbildad personal, säger Jens Linderoth på Industrifakta, i ett pressmeddelande.

Kompetensbrist upplevs av många företag som det största hotet mot den egna verksamheten och möjligheten att expandera. Eftersom behoven väntas öka – tack vare en fortsatt tillväxt för bygginvesteringarna – kan kompetensbrist bli en trång sektor särskilt i tillväxtregionerna och storstäderna.

I genomsnitt är det 85 procent av de intervjuade företagen som har svårigheter att hitta rätt typ av personal. Inom flera teknikbranscher är det inte på hantverkssidan som de största bristerna finns. Istället är det bristen på ledningspersonal och projektledare som den senaste tiden har ökat dramatiskt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109