23948sdkhjf

Byggnadshyttan begärs i konkurs

I tvist med kyrka om betalning. 40 personer drabbas.
P4 Gotland meddelar att bolaget Byggnadsshyttan – som bland annat bedriver byggverksamhet med vård och underhåll av kulturhistoriskt värdefulla byggnader – har begärts i konkurs.

Grunden till det hela är att de har en tvist med Sankta Ragnhilds kyrka i Södertälje, varifrån de inte fått betalt för ett kyrkoprojekt. Totalt handlar det om 6,7 miljoner kronor som parterna är oense om vem som ska betala.

Building Supply försöker nå Byggnadshyttans verkställande direktör Dag Urban Hoas, men kommer i stället i kontakt med bolagets arbetschef Ingemar Hübner:

– Vi har haft likviditetsbekymmer och därför begärdes bolaget i fredags i konkurs, säger han.

Förhoppningen, från Byggnadshyttans sida, är att bolaget ska leva vidare i någon form och att någon vill köpa upp hela eller delar av verksamheten.

– Vi väntar nu på att en konkursförvaltare ska sammankalla och informera om vad som händer härnäst, uppger Ingemar Hübner.

Hur många är det som drabbas av konkursbeslutet?

– 40 personer.


Fakta: Bostadshyttan

Verksamhet: Bolaget skall på ett kommersiellt sätt organisera och bedriva byggverksamhet med vård och underhåll av kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Verksamheten skall även bestå i utbildning av hantverkare, tillverkning av byggnadsmaterial. Bolaget skall utveckla metoder och sammanställa och sprida kunskaper och erfarenheter vid restaurerings- och underhållsarbeten. Verksamheten skall även bestå i traditionell byggverksamhet. Bolaget skall även kunna förvärva och förvalta fastigheter, idka konsultverksamhet inom sitt verksamhetsområde samt handel med värdepapper.

Omsättning (enligt årsredovisningen för 2014): 50 484 000 kronor.

Huvudkontoret ligger i Visby på Gotland.

Källa: Retriever bolagsinformation

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078